Baróti-hegység térkép (letölthető változat)

Típus: fájl

Méretarány: 1:50 000

Új kiadvány, 2024

A térkép letölthető változata megvásárolható az Avenza Map Store oldalán.

$ 7.99 USD

A térkép a Baróti-hegységet és a szomszédos, az Olt völgyén túl elterülő vidékeket mutatja be: délkeleten az Alsó-Háromszéki medencét (a történelmi Sepsiszék), északon a Baróti-medencét, délen pedig a Barcaság (az erdélyi szászok földje) északi részét.
A hegység „fővárosa” és egyben Kovászna megye székhelye Sepsiszentgyörgy. A városhoz tartozik Sugásfürdő hegyvidéki üdülőhely, mely egyben a téli sportok központja is.
A hegység és tágabb környéke gazdag gyógyvizekben, a legfontosabb fürdő-, üdülőhelyek: Sugásfürdő, Előpatak, Málnásfürdő.
A Barcaságban, az erdélyi szász városokban és falvakban - melyek településképe a világörökség része -, számos műemlék található. Kiemelendők az erődtemplomok Prázsmáron, Szászhermányban és Barcaföldváron.
További kiemelt turisztikai célpontok Kovászna megye területén: Barót, Kisbacon és Nagyajta történelmi emlékei, Zalánpatak (hegyi üdülőhely), valamint Bölön és Oltszem gyógyvizei. A Barcaságban, Brassó megyében: Apáca, Szászmagyarós, Barcaszentpéter és néhány egyéb település erődtemplomai.