Általános szerződési feltételek (továbbiakban ÁSZF)

Jelen ÁSZF tartalmazza a dimap.hu webáruház használatának feltételeit az alábbiak szerint:

A webáruház címe
www.dimap.hu

A webáruház üzemeltetője
Cégnév: DIMAP Bt.
Székhely címe: 1196 Budapest, Báthory u. 104.
Cégjegyzékszám: 01-06-112353
Adószám: 28208905-2-43
Bankszámlaszám: 11705008-20438036

Ügyfélszolgálat
Cím: 1196 Budapest, Báthory u. 104.
Telefon: +36 1 377 7908; +36 20 371 5865
E-mail: info@dimap.hu

Szerződő felek

 • DIMAP Bt., mint Szolgáltató
 • A webáruház termékeit megrendelő természetes vagy jogi személy, mint Felhasználó

A szerződés létrejötte

A megrendelés elküldésével és annak automatikus visszaigazolásával a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre az Szolgáltató és a Felhasználó között.

A szerződő felek elfogadják, hogy az ily módon létrejövő szerződés írásban megkötöttnek minősül.

A vásárlás menete

 • A Felhasználó a webáruház felületén a kosár összeállítása után, a vásárláshoz szükséges adatai megadását követően a „Megrendelés/Elküld” opcióval küldi el a megrendelést a Szolgáltató felé. Fizetésre ezen fázisban nem kerül sor.
 • A Szolgáltató a megrendelés tényéről automatikus e-mail visszaigazolást küld a Felhasználó részére.
 • A Szolgáltató egy következő e-mail-ben (1 munkanapon belül) tájékoztatja a Felhasználót a szállítási költségeket is tartalmazó konkrét fizetendő összegről és a fizetés lehetséges módjairól (átutalás, bankkártyás fizetés, készpénz).
 • Ezen adatok ismeretében a Felhasználó joga és lehetősége elállni a vásárlástól. Ezen döntését 5 munkanapon belül közölnie kell a Szolgáltatóval, ebben az esetben a szerződés érvényessége megszűnik.
 • A Szolgáltató a teljes ár tájékoztató levél küldésétől számított 5 munkanapig a megrendelt termékeket a Felhasználó részére fenntartja.
 • Amennyiben a Felhasználó vásárlási szándékát fenntartja, az adott módon kifizeti a szolgáltatás ellenértéket*.
 • A Szolgáltató az ellenérték beérkezéséről 1 munkanapon belül e-mail értesítést küld a Felhasználó részére és intézkedik a termék kiszállításáról.

*Személyes átvétel/készpénzes fizetés választása esetén az ellenérték kifizetésére a Szolgáltató székhelyén, egyeztetett időpontban kerül sor.

Árak

A fizetendő teljes ár két elemből tevődik össze:

 • A megrendelt termék(ek) ára. A webáruházban az adott termékeknél közzétett árak ÁFÁ-val növelt, bruttó értékek.
 • A szállítási díj, mely függ: a megrendelt termékek mennyiségétől; a Felhasználó által megadott címtől; a választott szállítási módozattól.

A teljes árról a Szolgáltató minden esetben tájékoztatást nyújt, a fizetés csak ezen adatok ismeretében esedékes.

Szállítás / Átvétel

A termékek kiszállítását a szolgáltató a Vásárlási tájékoztatóban jelzett módon, adott esetben külső szolgáltató bevonásával végzi.

Az ellenérték kifizetését követően a termékek szállítását a Szolgáltató a következő munkanap végéig bezárólag elindítja.

A szállítási idő adott esetben külső szolgáltatótól függ. Ennek várható paramétereiről megkeresésre a Szolgáltató tájékoztatást ad, de felelősséget nem vállal.

A Felhasználó köteles a kiszállítás (vagy személyes átvétel) időpontjában a csomag sértetlenségét ellenőrizni. Sérült csomagolás esetén a hibáról a helyszínen jegyzőkönyvet kell felvenni és ezen tényről a további lépéseket elősegítendő a Szolgáltatót haladéktalanul értesíteni kell.

A Felhasználó hibájából következő átvétel elmaradás esetén az esetleges újraküldés a Felhasználó költségére történik.

Termékek tulajdonságai / Szavatosság

A webáruházban forgalmazott termékek egyrészt a DIMAP Bt., másrészt egyéb térképkiadók gyártmányai.

Minden termék esetében a webáruház termék-paneljei tartalmazzák az alapvető paramétereket, de ezen túl a Felhasználó megkeresésére a Szolgáltató köteles a vásárláshoz szükséges további információkat is megadni.

A DIMAP térképei készítése során maximális igyekezettel jár el. Ugyanakkor a termék jellegéből fakadóan a tévedés jogát fenntartja és az adott termék természetes elavulásából adódó eltéréseket illetően felelősséget nem vállal.

A partnerkiadók termékei esetén minden további vonatkozásban az adott kiadók a kompetensek. Elérhetőségüket lásd a weboldal Partnerek menüpontjában.

Amennyiben az átvett termék a Szolgáltató hibájából sérült vagy nyomdatechnikailag hibás – a Szolgáltató saját költségére kicseréli vagy visszafizeti az ellenértéket.

Vásárlás külső, hivatkozott webáruházból

Adott termékek (pl. Térképek mobileszközökre) kiválasztásánál, az ott szereplő link használatával a Felhasználó elhagyja a Szolgáltató webáruházát. Az adott vásárlás vonatkozásaiban a külső partner által rögzített feltételek a mérvadóak.
 
Szerzői jogi vonatkozások

A forgalmazott termékek (a hivatkozott webáruházban megvásárolt digitális térképek is) egyedi szellemi alkotások, szerzői jogi szabályozás alá esnek.

A készítők/kiadók biztosítják a megvásárolt kiadványokhoz a végfelhasználói jogosultságokat – azaz a térképek megszokott használatának lehetőségét.

Ugyanakkor a kiadók előzetes írásbeli engedélye nélkül tilos a kiadványok egészét vagy bármely részét továbbértékesíteni, hagyományos vagy elektronikus módon (például interneten) sokszorosítani/publikálni.