A Bihar-hegység északi része & Pádis (letölthető változat)

Típus: fájl

Méretarány: 1:50 000

Új kiadvány

A térkép letölthető változata megvásárolható az Avenza Map Store oldalán.

$ 7.99 USD

A Pádis az Erdélyi-Szigethegység és azon belül a Bihar-hegység leglátványosabb területe, egyben Európa egyik legjelentősebb karsztvidéke. A karsztformák  helyenként egészen különleges természeti látnivalókká állnak össze, mint például a Csodavár, a Szamos-bazár és a Galbina-kőköz. A terület könnyen megközelíthető, turisztikai szempontból jól kiépített.

A térkép bemutatja a jelzett túraútvonalakat és a természeti különlegességeket - különös figyelmet fordítva az Erdélyi-Szigethegység Natúrparkra.

A térképen ábrázolt további területek: délen a Bihar-hágó (Vertop) üdülő- és síközpont, valamint a Bihar-hegység központi része, legmagasabb csúcsáig, a Nagy-Biharig. Délkeleten az Aranyos-völgye, a Szkerisórai-jégbarlang és a Mócvidék különlegességei, nyugaton a fatemplomokról és magyar történelmi emlékekről híres Belényesi-medence. Északon találhatók: Biharfüred üdülőtelep/síközpont és a Jád-völgye vízesései. Északkeleten ráesik a térképre a szomszédos Vlegyásza-hegység közeli gerince is (Bocsásza-csúcs).

A térkép részletes magyar névanyagot tartalmaz.