Hargita turistatérkép új kiadás

Még a kezdet kezdetén, első munkáink között szerepelt a Székelyföld egyik legszebb vidékét bemutató Hargita turistatérkép.  Örömmel számolhatunk be róla, hogy megjelent a térkép teljesen újraszerkesztett (GPS alapra igazított) kiadása. Ez már a 6. kiadás a hegységről.

Hargita térkép 2019-új

A bemutatott terület is jelentősen bővült: Nyugaton „elértük” a hegység peremét, a Nagy-Küküllő völgyében haladhatunk Zetelaka–Zeteváralja felé. Délen az Erdővidék lett része a térképnek: Kisbacon, Barót, Vargyas környékét mutatjuk be részletesen. Délnyugaton a Nagy-Homoród völgyében a szentmártoni erődtemplomig barangolhatunk. A kiadványt két melléktérkép – Csíksomlyó és a Vargyas-szoros – egészíti ki.

Ami pedig maradt változatlan szándékunk: közreműködni a vidék magyar földrajzi névanyagának megőrzésében.

A térkép három változatát ajánljuk vásárlóink figyelmébe:

  • Az 1: 65 000 léptékű papírtérképet. Elérhető online boltunkban.
  • A mobileszközökön használható letölthető változatot. Elérhető a Térképek mobileszközökre menüpontban.
  • Zsigmond Enikő Hargitát bemutató könyvét, mely a baróti Tortoma kiadónál jelenik meg rövidesen. A részletes földrajzi, kultúrtörténeti, turisztikai leírást és a túrajavaslatokat szelvényezett térképsorozat egészíti ki, sőt a könyvben további részlettérképek – Madarasi-Hargita (Rákosi Sáté), Hargitafürdő, Zete ösvény – is találhatók.